Eerste huistoernooi groot succes!
zondag 31 oktober 2010

Even een 'kort' verslag van het eerste en mag wel zeggen erg succesvol verlopen SU Ranking toernooi gespeeld zondag 31 oktober 2010.

Op zondagmorgen 10 uur, jazeker ... iedereen was keurig op tijd aanwezig ondanks de overgang naar de wintertijd, vond de loting plaats. Totaal 16 inschrijvingen, waarvan 8 deelnemers door de wedstrijdcommissie geclassificeerd als A speler, maar helaas ook 1 afmelding door ziekte. Dus van start met 15 deelnemers verdeelt over 4 poules, 3 van 4 en 1 van 3.

Binnen de verschillende poules werd met zweet op het voorhoofd en met trillende handen gestreden voor plaatsing voor de halve finales of halve finales verliezers ronde.

In poule 1 (Evard, Richard van B en Tom) veel close uitslagen. Na een paar flukes, geweldige mooie pots, mooie snookers en klamme handjes stelde Evard zijn plaats in de halve finale zeker. Richard stelde door een strakke overwinning op Tom zijn 2e plaats in de poule en dus de halve finale verliezers ronde zeker.

Poule 2 (Ruud, Michael, Gerard en John) verliep zonder al te veel verrassingen. Op voorhand werd wel door Gerard de druk flink opgevoerd. De vrijdag voor het toernooi kondigde Gerard namelijk volmondig aan dat hij het toernooi zou gaan winnen! Helaas moest Gerard in zijn eerste wedstrijd aantreden tegen Ruud, door deze uitspraken getergd en op scherp gezet. Een half uur en 3 20+ breaks later was de strijd gestreden en trok Gerard aan het kortste eind. Na nog een close partij tussen John en Michael, waarbij Michael de winst pakte verder geen verrassingen. Dit hield in dat Ruud doorstroomde naar de halve finale en Michael, als nummer 2, naar de halve finale verliezers ronde.

Poule 3 (Erik, Mark, Wouter en Joop) bleek erg veel in petto te hebben. Aan de hand van de plaatsingslijst waren Erik en Mark in deze poule geplaatst. De eerste partijen verliepen zoals verwacht, wel aantal close frames, maar geen onverwachte uitslagen. Voor aanvang van de laatste partij, Erik tegen Wouter, hadden zowel Mark als Erik 2 winstpartijen op hun naam en Wouter 1. Deze laatste partij had alles, maar dan ook echt alles, wat een goede triller in zich heeft. Nadat Wouter met één van zijn, wat later zou blijken vele, geweldige pots op de laatste zwarte bal de eerste frame naar zich toegetrokken had herstelde Erik met winst in de 2e frame het evenwicht. De beslissing zou dus moeten vallen in de shoot-out. Deze frame ging tot het einde gelijk op en eindigde op de laatste zwarte bal. Na beide een aantal kansen gehad te hebben werd het frame gewonnen door Wouter met wederom een geweldige pot op zwart.

Na deze verrassende uitslag stonden Erik, Mark en Wouter gelijk in poule 3. Er moest dus een beslissing geforceerd worden d.m.v. een BO 3 zwarte bal shoot-out. Eerste shoot-out ging wederom tussen Erik en Wouter en na wederom een aantal fantastische pots kwam Wouter met 2-1 als winnaar uit de bus. Hierna de partij Wouter tegen Mark, het was toen al wel heel erg duidelijk dat de zwarte bal en Wouter hele goede vrienden waren, en wederom kwam Wouter met 2-1 als winnaar uit de bus. Met deze uitslag werd Wouter dus poule winnaar! Vervolgens de beslissende partij voor een plaats in de halve finale verliezers ronde tussen Mark en Erik. Ging tot 1 - 1 gelijk op waarna Mark het op de 3e zwarte bal besliste en zijn plaats in de verliezers ronde veilig stelde.

De beslissing in poule 3 werd door alle aanwezigen ademloos gevolgd. De spanning was te snijden en na elke ongelooflijke pot op zwart door Wouter stond het publiek op de banken. Ik moet zeggen, deze ontknoping was een genot voor alle aanwezig om naar te kijken en de laatste WK finales kunnen niet aan deze spanning tippen.

Poule 4 (Pierre, Thomas, Michel, Susanne) verliep op het oog zoals 'verwacht' met Pierre als winnaar en Thomas als nummer 2. Als je alleen de partijen van nabij volgde zag je dat er bijna een aantal verrassingen hadden plaats gevonden. Susanne had de 2 frame in haar partij van Pierre moeten winnen. Door meer geluk dan wijsheid wist Pierre deze frame op de zwart bal toch nog naar zich toe te trekken. De partij tussen Thomas en Pierre verdiende niet de schoonheidsprijs maar was wel een genot om naar te kijken en Pierre, hij weet zelf waarschijnlijk niet eens hoe, wist deze te winnen. Daarna, in de laatste partij, zat het publiek te hopen op een verrassing in deze partij tussen Pierre en Michel. Als Michel had gewonnen, verloor nipt met 2-1, dan hadden we een gelijk scenario gehad als in poule 3. En net als in poule 3 had je dan niet kunnen voorspellen wat de uitslag zou zijn geworden.

De strijd in de poule fase was hiermee gestreden en de halve finales waren bekend.

De verliezers ronde

Michael wist met 2 - 0 van Richard van B te winnen al geeft dit wel een vertekend beeld, de frames verliepen heel close. De andere partij verliep zoals verwacht en het muntje had beide kanten op kunnen vallen maar Mark trok met 2 -1 aan het langste eind.

In de finale was Mark net iets te sterk voor Michael en won verdient de verliezers ronde.

De halve finale en finale

Partij 1, Evard tegen Ruud = 2 - 1. Begin eerste frame potte Evard een aantal geweldige ballen en bouwde een meer dan verdiende voorsprong op van meer dan 20 punten met alleen de kleuren nog op tafel. Ruud potte geel, groen en lag goed op bruin. Helaas een kick op bruin (of gewoon door slecht stoten) zorgde ervoor dat deze mis ging en Evard maakt hier gretig gebruik van en trok klinisch het eerste frame naar zich toe. De 2e frame ging lang gelijk op maar op het eind, met meer dan een beetje geluk, viel het muntje richting Ruud. Stand 1-1. De laatste frame ging gelijk op tot groen. Een lastige groene werd aangenomen door Evard maar die was net 'iets' te zacht en bleef precies in de pocket liggen. Helaas voor Ruud lag hij gesnookerd op groen en kwam hij niet uit deze erg lastige snooker. Dus Evard kans op groen, en hij greep deze kans met beide handen aan en speelde een foutloze clearance tot en met de roze bal.

Partij 2, Pierre tegen Wouter = 1 - 2. Wederom een cliffhanger. De eerste frames werden verdeelt tussen beide gladiatoren waarbij wel vermeld dient te worden dat Wouter zijn frame wederom op zwart won! Dus een beslissende frame. Wederom geen hoge series maar wel sterke match play. Dit resulteerde, ongelooflijk maar waar, wederom in een beslissende zwarte bal. En zoals al eerder aangehaald in dit verslag kwam Wouter hierbij als winnaar uit de bus. Een geweldige pot op zwart deed het ademloze publiek ontploffen.

Hiermee ware de finalisten bekend. Na een korte pauze, massage van de spelers, plaspauze voor het publiek, ging de finale van start. De eerste frames bracht geen winnaar en dus op naar weer een beslissende laatste frame. Deze frame had alles in zich. Gemiste eenvoudige ballen, veel oe's en ahh's van het publiek, mooie pots en een ontknoping op de laatste zwarte bal. Gezien het verloop van de dag had iedereen zijn geld bij deze zwarte bal al op Wouter ingezet. Dit bleek voor het publiek helaas een verkeerde investering daar Evard op een geweldige manier .......... via een fluke ....... deze zwarte bal potte. Een perfect einde van een geweldig toernooi en met Evard een meer dan terechte winnaar!


Gezien het verloop van het toernooi denk ik dat we mogen zeggen dat het een groot succes was. Ik hoop dan ook dat we bij het volgende toernooi op zondag 9 januari 2011 wederom op een hoge opkomst mogen rekenen.

De inschrijving is hiermee voor het volgende toernooi geopend.

Overig nieuws
Zondag 29 mei tafels in gebruik voor toernooi tegen Wilnis

Hugo van Houten wint zijn 1e rankingtoernooi

Verslag EK U21 met deelname SU lid

Team SU 2 speelt bekerfinale

Pierre Linschoten wint 3e huistoernooi van het seizoen

Erik vd Berg tevens winnaar huistoernooi 15 november

3 tafels in gebruik vanaf ca. 15.30 uur voor snookerclinic

27 oktober vervanging lakens en ballen

2015-10-04 Erik vd Berg winnaar huistoernooi 4 oktober

Foto's jubileumuitje online!

Jasha Kiers neemt deel aan WK (onder 21)

Hugo van Houten winnaar jeugdtoernooi Lelystad

SU 2 grijpt net naast NK teams titel - Patrick Terlou verliest in Supercup.

SU wint tweekamp van SV De Ronde Venen - Wilnis

SU Jubileumuitje geslaagd & benoeming ereleden

Eindstand onzeker tot 'the final frame, the final black'

Bijzondere donatie aan SU uit nalatenschap

Voor het eerst geen nieuwe winnaar in huistoernooicyclus 2014-15!

Dit seizoen 5 toernooien met 5 verschillende winnaars!

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Eerst prijs is al binnen in 2015

De uitslagen toernooi 14 december en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen toernooi 2 november en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Data alle thuiswedstrijden toegevoegd aan agenda.

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Informatie over jaarlijkse SU donatie aan goed (jeugd)doel.

Lessen alleen toegankelijk voor leden Snookervereniging Utrecht

Koppeltoernooi gewonnen door Gerard Bos & Ruud Klarenbeek tegen Wouter Teensma & Erik van den Berg

Na een 2-0 voorsprong helaas met 3-2 finale verloren van Tim de Ruyter.

Alle deelnemers aan heren-, senioren- en koppeltoernooi uitgeschakeld

Uitslagen SU leden voorronde NK Snooker 2014

Na winst in voorronde door naar halve finales NK Snooker 2014

Rene Dikstra, meervoudig Nederlands Kampioen, tegenstander bij laatste 32

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

Jorg Jansen winnaar 3e toernooi in finale tegen Pierre Linschoten

4-2 achterstand omgebogen tot een 5-4 winst tegen team NNPV uit Den Haag

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

De uitslagen en standen zijn bijgewerkt op de web site

De jeugd en Jasha in het bijzonder laten zien dat er nog een toekomst is voor Snooker in Nederland

Snookerutrecht.nl (SU 2) NEDERLANDS KAMPIOEN seizoen 2012-2013

Erik van den Berg winnaar toernooi 26 mei en Ruud Klarenbeek winnaar ranking seizoen 2012-2013

WSA organiseert PTC toernooi in Topsportcentrum Rotterdam van 18 t/m 21 juli 2013

Van 22 t/m 26 April tussen 19:00 en 22:00 is de club geopend voor belangstellenden. Dus kom gerust een kijkje nemen!

Uitslagen toernooi en bijgewerkte stand

Informatie over jaarlijkse donatie aan goed (jeugd) doel

Verslag door Mark van zijn van partijen bij laatste 8 en 4

Uitslagen toernooi en bijgewerkte stand

Alleen Mark Koppert heeft zich weten te plaatsen voor het NK Hoofdtoernooi

Samenwerking tussen KNBB sectie Snooker, SU en SC de Meent bij ontwikkeling jeugdbeleid

Uitslagen toernooi en bijgewerkte stand

Uitslagen toernooi en stand SU ranking

SU neemt deel met 3 teams, 1 in hoofdklasse en 2 in 2e divisie.

Uitslagen toernooi en stand SU ranking

Opbrengst CCS team 17.000 € en RopaRun 2012 totaal 5.508.639 €

27 mei 2012 - Schoonmaakrooster
Het nieuwe schoonmaakrooster staat online

Eindstand ranking en uitslagen toernooi 20 mei

Bekerwinst voor SU I tegen koploper eredivisie

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

NK Koppels 2012 - Wedstrijdverslag zaterdag 10 maart SC De Dieze, Den Bosch

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

Horde kwalificatietoernooi succesvol genomen

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

Uitslag: SU 21 en Snookervereniging De Ronde Venen 15 punten

Uitslag toernooi en bijgewerkte rankingstand

26 oktober 2011 - Net als in de film....
Snookervereniging Utrecht in sport promotiefilm

Uitslag toernooi, bijgewerkte rankingstand en inschrijving toernooi 20 november geopend

08 oktober 2011 - RoPaRun - CCS Snookerclinic
Start sponsoring 2012

Ruud Klarenbeek winnaar 1e toernooi nieuwe seizoen

Speelschema 'SU I De Balluh' en 'SU 3 Fouls doen we nie' bekend

Huistoernooiseizoen 2011-2012 van start

Zet deze data alvast in je agenda !!

Verslag laatste huistoernooi seizoen 2010-2011

Vervanging lakens en stellen snookertafels

Artikel besteding jaarlijkse goede doel donatie

01 juni 2011 - Laddercompetitie
Start Laddercompetitie per 01/06/2011

Inschrijving geopend & Evaluatie vraag

Update competitie 2010/2011

Erik van den Berg winnaar 4e toernooi !!

Uitwisselingstoernooi gaat helaas niet door i.v.m afzegging door Wilnis

29 maart 2011 - NK Snooker
Update toernooi zaterdag 26/03 en zondag 27/03

21 maart 2011 - NK nieuws
Mark Koppert plaatst zich voor senioren- en herenhoofdtoernooi.

Ruud Klarenbeek winnaar 3e huistoernooi

Aankondiging ladder competitie

07 februari 2011 - Nieuws NK Snooker 2011
Informatie over deelname NL Snooker 2011

01 februari 2011 - Nieuw toegangssysteem
Belangrijke mededeling voor alle leden !!

Mark Koppert verdiende winnaar 2e huistoernooi

Bekijk hier de uitslag en de stand van het toernooi op 09/01/2011

Jaarlijks schenkt Snookervereniging Utrecht een percentage van de winst uit de drankomzet aan een goed doel. In 2010 heeft de vereniging contact gezocht met zorgorganisatie Reinaerde en aangeboden een 'snooker' middag te organiseren voor een aantal mindervalide cliënten. Deze snookermiddag heeft eind 2010 plaatsgevonden en we mogen gerust zeggen met heel veel succes!

Bekijk hier de uitslag en de stand van het toernooi op 31/10/2010

Evard winnaar van een verassende finale

Login voor leden

 
 
Agenda